

Board Team Strategy/ Retreat Session Agenda

9:00am – 1:00pm April 30, 2025 TriMet Boardroom, 101 SW Main St, 2nd Floor

Time	Topic	Speaker	Duration
9:00-9:05	Welcome	Sam	5 min
9:05-9:35	Financial Update - FY26 Budget - State of Good Repair - Federal Landscape - Bonding - Strategic Financial Plan	Nancy Young-Oliver, Michael Dohn	30 min
9:35-9:55	Board Q&A/Discussion		20 min
9:55-10:25	Safety and Security Update - DMV Legislation - Removal of Chronic Offenders - Law Enforcement Partners - Deployment Tools and GPS	Andrew Wilson, Pat Williams	30 min
10:25-10:45	Board Q&A/Discussion		20 min
10:45-10:55	Break	All	10 min
10:55-11:25	FY24-25 GM Performance Evaluation and FY25-26 GM Deliverable Assignments/Schedule	President Lewis (Lead) Board Members	30 min
11:25-11:55	Delegated Authority Increase Discussion	Director Frisbee (Lead) Jeff Rogers Board Members	30 min
11:55-12:05	Working Lunch	All	10 min
12:05-12:20	Ridership Discussion	Director Kellogg (Lead) Alan Lehto Board Members	15 min
12:20-12:45	Board Goals Calendar Year 2025	Director Kim (Lead) Board Members	25 min
12:45-1:00	Closing remarks	President Lewis and Sam	15 min

Retreat Packet

- Strategy Session and Retreat Agenda
- Financial Update Presentation Materials
- Safety and Security Presentation Materials
- GM FY24 Performance Evaluation
- GM FY24-25 Deliverables
- GM Contract and Job Description
- Resolution 22-05-35 Increasing Delegated Authority